söndag 29 mars 2015

Täckelsen faller

I fredags var det dags för dubbel besiktning. Täljstenskaminen skulle besiktigas av skorstensfejaren och bilen skulle in på sin årliga besiktning. Skorstensfejaren var mycket nöjd med plattformen vid skorstenen, stegpinnarna och själva skorstenen. Efter ett provtryck var det dags för första brasan i kaminen. Här ser man en liten låga.
 
Snart brann det för fullt.
 
Sotaren gav oss med beröm godkänd. Bilen? Ja, den klarade sig också. Vi kan fortsätta på vägarna ett år till. Ärligt talat kändes inte bilbesiktningen särskilt viktig. Det hade varit mycket värre om kaminen inte hade gått igenom. Usch, för att göra om och göra rätt.
 
Här är ett fynd från när grunden till huset grävdes. Det är en rejäl gammal handsmidd spik. Tänk så det var förr. Då började man med att fälla träd för att få plank och gå in i smedjan för att smida spikarna innan det kunde bli något husbygge. Troligtvis är denna spik smidd i smedjan här på gården. En sådan som Gun var långt ifrån påtänkt då.
 
Vi avslutade arbetsdagen med att låta täckelsen falla.
 
Nu är plastväggen borta.
 
Så här blev stenväggen, golvmötet och takmötet.
 
Nu är det inte mycket golv kvar att lägga.
 
Bilden är tagen från köksön i ett fåfängt försök att återge känslan av flera takmöten. Det måste nog upplevas på plats. Bilden ger inte rättvisa åt verkligheten.
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar