torsdag 3 april 2014

16-år



Även denna vecka går i ett flygande fläng. Här pysslar Noah med lite markarbete. Det är skönt att få undan stenar innan det är dags för gräsmatta. Visserligen siktar vi inte på gräsmatta förrän nästa år dock är det mycket jobb och bra att göra lite i taget.

Flera tussilagon har bosatt sig på vår tomt, det är trevligt. Men, det bästa med den här veckan var att få fira vår härliga My som fyllde 16 år!

Här jobbar vi med takmötet.

En takstol justeras. 

Det är inte bara att ta en brädbit och sätta upp i takmötet. Först mäts det och kapas. Sedan mäts det lite till. 

Brädan fasas av.

Här har ångspärren kommit på plats.

Det har varit mycket mätande, hyvlande och sågande. Nu har vi kommit en bit på väg. Vi kan inte plasta så mycket mer på långskeppet just nu innan vi har gipsat hålrummet för kaminen. 

De försvunna plåtbitarna har under veckan lokaliserats och hämtats. De fanns kvar hos Contura som aldrig hade sänt iväg dem. Skönt att vi har fått dem nu.

Det kostar en hel del pengar att bygga hus. Vi jagar hela tiden priser och prutar. En bygghandel har förstått att vi vill ha både bra service och bra priser. Där handlar vi all spik, skruv och annat förbrukningsmaterial till bygget. Tänk vad viktigt det är att bemöta sina kunder på rätt sätt.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar