måndag 21 april 2014

Påskpyssel


För att rören ska hålla sig på rätt ställe vid gjutningen petas en järnpinne ned som röret förankras i.

Idag togs dessa pinnar bort.

Vi tillverkade plastkragar som träddes på rören och tejpade fast hela härligheten. Så lång var allt väl. Därefter försvann timmar då besökarna droppade in. De avlöste varandra och tiden gick. Jag började misströsta om vi skulle få märka ut och regla upp någon vägg överhuvudtaget. 

Det fick vi. Lasern har fått jobba en del idag. Först mättes väggarna ut och vi märkte med snöret.

Under syllen måste man ha plast om det skulle komma upp fukt från plattan då vill vi inte ha in den i väggen. 3 cm får vi borra i betongen. I grunden ligger rör för golvvärme. I rören kommer det att cirkulera vatten och det är bra om rören får vara hela. Vi har borrat 2 cm när vi har fäst innerväggarna. 

Vi hade en hel del pyssel med att få reglarna i rätt höjd. De skulle dessutom snedsågas. Med hjälp av vårt goda samarbete löste vi pysslet galant. Nu har samma brädbit fått olika namn. Den som sitter i taket heter nu hammarband, den längst ned heter syll och de som står upp heter reglar. 

Till sist, nej, jag är ingen ilsken eremit utan gillar att få besök. Dock har vi ganska begränsad tid till att bygga och resten av veckan jobbar Hasse knastider igen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar