söndag 22 februari 2015

Kaminbygge med huvudbry


Jag vet inte hur många gånger vi har flyttat på den stackars kaminen. Nu är det äntligen dags att flytta på den för sista gången. Det dags för operation kaminbygge.
 
Tänk att det är dags för ett nytt moment i elfte timmen på detta husbygge. Nytt moment betyder mycket huvudbry. Vi vill verkligen göra detta rätt första gången. Det skulle inte vara kul om sotarmurre kommer och underkänner oss. Gör om gör rätt. Här ser man underdelen av kaminen med hålet där luften skall komma in. Just på den här bilden står kaminen på täckplåten.
 
Här plastas plattans underdel.
 
Plattan på plats med genomföringarna på rätt ställe. Nu gäller det "bara" att ställa kaminen på exakt rätt ställe.
 
Solen gick ner. Hasse diskuterade, mätte, diskuterade, mätte och mätte. Jag spacklade, diskuterade, spacklade, diskuterade, spacklade och kom med uppmuntrande tillrop.
 
Till sist var jag färdigspacklad och Hasse hade mätt klart. Kaminen står på rätt ställe. Lägg märke till det orangea snöret. Där har vi lod. Skorstenen kommer att bli några meter och vi vill inte ha någon tingest á la lutande tornet i Pisa.
 
Här har vi fått på lite mer skorsten.
Tydligen ska det ta 7 timmar om man vet hur man gör när man bygger en kamin. Det kommer garanterat att ta längre tid för oss. Nu har vi i alla fall börjat.
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar