måndag 16 februari 2015

Operation täcklock

För ett antal månader sedan tappades ett täcklock i detta hål. Det är genom detta hål som kaminen kommer att få sin luft. Med andra ord är det viktigt att hålet inte täpps till med ett lock. Då blir det inte lätt att elda. Risken finns att locket börjar röra på sig när luften strömmar till kaminen vid eldning. Luftkanalen går under huset och är 5-6 meter långt. Länge har problemet med locket skjutits på framtiden. Ikväll var det dags att lösa det.

Med hjälp av denna spegel lokaliserades locket. Det låg lagom långt inne i gången för att inte nås med hjälp av Noahs smala arm. Inte ens om han försökte peta med hjälp av ett tillhygge kunde han nå locket.


Först försökte vi att mata i slangen från kompressorn för att sedan blåsa fram locket. Slangen korvade bara till sig. Då tillverkade snillrike Hasse denna viska. 

Jag satt likt en pimpelfiskare och spanade ner i hålet.

När rensbandet kom tog jag tag i det. Ganska snart kunde jag fånga upp det olycksaliga locket. Nu kan vi börja bygga kamin. Med locket på betryggande avstånd från tilluftskanalen kunde spacklandet av väggarna fortsätta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar