söndag 8 februari 2015

Sovrummet är tapetserat

Vi har den senaste tiden dragit ner rejält på byggtempot. En trökvecka plus en veckas besök av en utbytesstudent från Frankrike är anledningarna. Fransosen älskade snö precis som Leika. Vädret visade sig från sin allra bästa sida då det snöade, snöade och snöade.
 
Den stora fördelen med att bo vägg i vägg med bygget är att vi enkelt kan hoppa in bakom plastväggen och jobba på en timme eller två. Det blir inte några transportsträckor att tala om och man kan sticka emellan med att slänga upp några skivor eller spackla en sväng under tiden som maten i ugnen blir klar. Nu är sovrummet färdigtapetserat.
 
Här är fondväggen. Jag förstår att alla mäklarbilder är tagna med vidvinkel. Sovrummet ser pyttigt ut avbildat med hjälp av ett vanligt kameraobjektiv.
 
Lite byggfika i solskenet sitter aldrig fel. Vi är strängt förbjudna av byggnadsnämnden att sätta in stolar i byggdelen. Tur att vi fortfarande har en trave gipsskivor att slå oss ner på för att fika. Vem vill betala 50 000 i vite för att få sitta på en stol och fika? Inte jag i alla fall.
 
Här är Hasse i full färd med att gipsa klart gaveln. Den är nu redo för ett par omgångar spackel. Snart kan även dessa väggar prydas med tapet.
 
Den här väggen är nu helt klar för Otto. Leika skymtar ute i snön. Hon gonar sig i solskenet.
 
Leikas halksockor är uppgraderade. Hon älskar dem fortfarande. Självklart är det inte behagligt att slippa fara runt som Bambi på hal is. Problemet har varit att de glider av efter ett tag. Jag kikade in på djuraffären och hittade halksockor för hundar. De hade sämre grepp och sämre resår än halksockorna som är till för små människor. Dessutom var de hutlöst dyra. 179 kronor paret!  Nu har jag kommit på att dra ett varv med självhäftande bandage runt muddarna. Det gjorde susen. Lite knepiga att ta av är de dock. Nästa steg blir att fixa en mer permanent lösning med hjälp av symaskinen. Nu har jag ytterligare en sak att göra när huset är klart.
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar