fredag 27 december 2013

Frigolit i taket

                                  
Till Noahs stora glädje anlände Bygg-Smurfan igår. Jag lovade henne att hon inte skulle behöva hjälpa till på bygget den här gången. Här är hon i full färd med att bära in panel idag. Arbetsledaren Leika övervakar arbetet. 


                                   
Det svåraste och jobbigaste med att bygga hus är främst två saker enligt min mening. Först och främst att komma upp ur sängen i tid på morgonen. Sedan att få ägna sig åt bygget och inte köpa skruv, hämta material som fattas, åka till Borlänge energi med papper eller slänga byggsopor. Vi kom upp i skaplig tid men kom inte igång med bygget förrän under eftermiddagen. Nej, vi satt inte och fikade på bygget. Vi körde byggsopor och provianterade. Just nu har vi fyra tonåringar hemma. Då går det åt en hel del mat. Till slut kunde vi äntligen sätta fart. Först blev det en del tejpande. Alla skarvar måste tejpas. Fukt- och ångspärren måste vara absolut tät vi vill inte bygga ett mögelhus.

                                   
Fler spikreglar kom på plats. Jag befarar att de inte kommer att räcka till i antal.

                                   
Vi blev tvungna att flytta på virke. 

                                  
Vi börjar bli ganska bra på att stapla fina högar. 

                                  
Innan vi kan plasta in taket måste dessa frigolithistorier upp i taket. Så fort ett arbete ska göras från en stege eller plattformen tar det extra tid. 

                                  
Den första kom på plats. Dock saknades skruv för att kunna fortsätta arbetet. Arbetsdagen avrundades med skruvinköp.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar