söndag 15 december 2013

Korven är borta

Tidigare har Leika alltid frågat innan hon tagit en pinne. Det gjorde hon inte idag. Morr! Till all lycka var det en reserv som tillverkats och hunden blev snabbt förlåten. Korven var borta i morse, troligtvis kom räven tillbaka och hämtade den. Leika är helt oskyldig till att ha tagit den. 

Ofta påminns vi om att vi inte tänker som snickare. Hasse kom på i morse att vi inte hade reglat mot takstolen vilket vi nog borde ha gjort. Annars kan vi inte fästa spikreglarna i övre änden. Nu är det fixat. Bra att han kom på det nu och inte när vi hade plastat. Det hade inte varit kul att rätta till misstaget då.

De unga krafterna hjälpte oss en sväng idag också. Det blev lite mer städning och flytt av material. Nu har vi bättre svängrum. Kaminen fick flytta till sin rätta plats efter att väggen färdigisolerats. 

Vi har ingen aning om hur tanken är att det ska snickras i korta vägghörn som detta.  Vår lösning ser ut så här.

Det östliga och största skeppet är nästan helt färdigisolerat. Snart dags för inplastning. Mittskeppet är helt klart. Husets västliga skepp är nästan klart. 

Leika får inte vara med oss på bygget hela dagarna. Det beror inte på hennes förkärlek för våra pinnar. Snarare beror det på vår omtanke för henne, vi vill inte att hon ska bli kall. Efter ett par timmar får hon gå in i stugvärmen. Här har hon lagt sig till ro inför natten.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar