söndag 2 mars 2014

Hasse går i taket


Hasse har haft någonting som han kallar trökväcka. Detta innebär att han jobbar 6 dagar av sju mellan 9:00-18:00 vilket betyder att bygget blir lidande. En stor del av kvällen har gått innan han har kommit hem och fått i sig middagen. Här kapas benen till ställningen av.

Nu är den äntligen klar. Försedd med hjul och lagom hög för våra behov. Golvluckorna är klara och bara att lägga på plats.

Det har eldats en hel del.

Spikläkt har kommit på plats. Mer plast och polkagristejp har satts på plats runt glaspartierna.


Noah och jag drog iväg på en roadtrip. Vi såg slottet i Örebro.

Besökte Svampen. En läcker byggnad.

Hittade inspiration till badrummet, eller kanske inte. Vem som körde? Noah! Många mils övningskörning blev det med många småstopp. Bland annat besökte vi en ungdomsvän till mig. Vi har inte setts på 14 år och det var ett kärt återseende. Hon och hennes familj bor i ett fd gästgiveri vars äldsta delar är från 1700-talet. Ett fantastiskt hus med mycket karaktär.

Idag var det dags att riva plasten eftersom fler frigolithistorier skall sättas på plats. Vi fick för få från början utan att veta om det. Hasse räknade skivorna och mellanrummen mellan takstolarna. Antalen stämde. Slutsats: En skiva i varje fack. Fel. Tre i varje fack. Tur att han bara hann plasta igen en taksida, visserligen den längsta, men ändå. 

Här går Hasse i taket. Äntligen! Byggnadsställningen fungerar utmärkt, den spar både tid och kraft.

Vi ägnade oss åt en hel del legotillverkning. Det ska på en plastplutt på varje skruv. Sedan skruvas frigoliten fast i taket.

Här har ett gäng kommit på plats.

Ännu fler på plats.

Leika hittade en ny plats att ligga på.

Nej, det är inte ett hus till Leika utan ett kaninhus som byggs.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar