torsdag 14 augusti 2014

Ledsna och trötta

Snickaren dök upp i måndags. Han rev köket och började riva väggen. Rivningsvirket lutades mot min sisyfosvägg som jag har lagt ner mycket tid på.

Den blev skadad. Här är några av skrapmärkena. Nu är det så att kyl, frys och skafferi kommer att ställas framför väggen. Tanken var att det skulle vara snyggt bakom skåpen och se bra ut när de drogs fram för städning. Jag anser att det är helt fel att skrapa och skada en nygjord vägg. Det är respektlöst och elakt. Om det är någon som bett mig om ursäkt? Nej, knappast.

Så här ser samtliga skåp ut invändigt nu. Istället för fyra hål är det åtta hål i varje skåp. Fel skruv har använts dessutom har nya hål gjorts. Varför? Vi vet inte. En teori vi hade var att snickaren ville sätta fast dem i reglarna bakom. Den teorin föll då de flesta skruvarna har missat reglarna. Dessutom är skruvarna satta lite hipp som happ. Överskåp är inte i lod, inte underskåp heller. Bakstycken är sönderskruvade. En annan fråga är varför det inte är målat ovanför skåpen på väggen. Är tanken att göra det efteråt? Varför har han använt vår trallskruv istället för monterskruven som köptes enkom för detta ändamål? Varför har han fäst ihop skåpen i varandra på nya ställen istället för att använda de befintliga hålen?

Här har ett nytt hål frästs fram. Varför? Just nu är vi både ledsna och trötta. Nästan all vår fritid har vi lagt på bygget sedan i juli förra året. Vi har jobbat på i mörker och kyla. Vi har jobbat i hettan. Vi har försakat vårt sociala liv och intressen till förmån för husbygget. Vi har slitit. Vi har gjort fel gjort om och gjort rätt. Vi har fått sota för andras misstag om och om och om igen. Vi har åkt och hämtat material gång på gång på gång som har fattats för att det har varit felmängdat.  Precis när vi andades ut och trodde att nu är vi i mål, nu slipper vi rätta till andras misstag. Då upptäcker vi att väggen sitter fel för att vi fått fel ritning. Sedan kommer det snickare som gör ett undermåligt arbete. Nu drar vi i nödbromsen. Snickarna får inte röra köket och förstöra det mer. 

 Ytterväggen kan de snickra klart och sedan städa upp efter sig.  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar