fredag 28 juni 2013

Gjutning

Igår kväll såg det ut så här. Med andra ord, klart för gjutning. Visserligen är den planerad till nästa vecka men vår grundkille ligger hela tiden före sitt eget schema. Någonting som vi i egenskap av kunder gillar skarpt.
 
I morse när jag klev ut tidigt, tidigt egentligen redan innan jag hade vaknat såg det ut så här. Gjutningen var i full gång. Jag kunde lugnt njuta av min frukost och beundra arbetet.
Det är inga små maskiner som används till gjutningen.
Den delen av grunden som gjuts här är ungdomsavdelningen. Den består av två stycken sovrum (exakt lika stora) ett badrum, ett gästrum/arbetsrum och ett vardagsrum. Denna del kommer att separeras från övriga huset med en skjutdörr (ljudisolerad). De kommer även att ha en egen altandörr. Vi öppnar hellre dörrarna och tar hem ungdomarnas kompisar är att de hänger på stan. Det kommer att finnas utrymme för övernattningar och samvaro.
Nu är husets grund färdiggjuten.
Här är även förrådsavdelningen färdiggjuten.
Hej då grävmaskinen! Tack för all hjälp.
Vi gav Anders ledigt och tog över kvällsvattningen av grunden själva. Nu grillar vi och njuter av utsikten. Lite udda att njuta av två grunder men vi är lite udda.
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Vi blir alldeles matt av allt som ni tar er för, samtidigt väldigt glada att när proppen(arna) äntligen åkte ur, så verkar allt flyta som det ska. Den här betongen verkar enklare att hantera än den "betong" ni tidigare försökt med. Det är med stor glädje vi följer era framsteg.

    SvaraRadera