söndag 12 januari 2014

Byggnadsställningar bort

Idag har vi inte byggt särskilt mycket. Vi har monterat ner byggnadsställningar, forslat bort dem, byggstädat och röjt snö.

I somras bar vi ner ställningsdelarna i hett, brännande solsken. I dag var förhållandet det motsatta. Chevan användes till de tunga luckorna precis som i somras.

Leika busade runt i snön. 

Leika hade nog en toppendag. Hon busade runt i snön flera timmar. Dessutom fick hon ett extra mål med mat. Vi tänkte att hon behövde lite extra tillskott med tanke på kylan och all extra motion hon fick.

Järnrören är inte bara tunga. De är väldigt kalla.

Här demonteras den sista ställningen på entrésidan. På framsidan behåller vi två ställningar för att kunna göra klart sista gaveln och göra hål i taket för skorstenen. I ärlighetens namn har jag inte en susning om hur det ska gå till. Visst ser pojkarna väldigt nöjda ut, eller?

Vi hade inte en aning om hur skönt det skulle bli att ta bort ställningarna. Faktum är att jag har gruvat mig för att vi skulle ta bort dem. Det var ganska jobbigt att bära fram och bygga upp ställningarna. Då visste jag inte hur härligt det är att ta bort dem. Egentligen är det nog en barnlek att bära fram och bygga ihop ställningarna i jämförelse med hur det skulle vara att tillverka hela ställningen. Tillverkaren är Hasses pappa, en riktig stålfarfar.

Vi avslutade arbetsdagen med lite byggjobb. Fodret på den griniga gaveln kom på plats.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar