torsdag 9 januari 2014

El i huset

Min bästis när jag gick i skolan åkte till Prag på semester med sina föräldrar. Hon köpte en present åt mig i en affär. Först fick hon peka på det hon ville köpa. Saken plockades ner och hon fick titta och känna på den. Hon bestämde sig för att köpa den och fick en lapp. Den lappen lämnade hon till en annan anställd som tog betalt. Då fick hon ett kvitto. Det visade hon upp för en tredje person som gav henne varan. Ungefär på samma smidiga sätt fungerar Borlänge energi. Pappersexercisen för att få huset anslutet till elnätet har varit krånglig och konstig. Det är fast pris på anslutningsavgift. Varför måste vi då begära en offert? Enligt uppgift från de som vet (alltså inte Borlänge energi) skulle inte vägen behövas grävas upp då det redan ligger färdigt för elanslutning. Nu har de grävt upp vägen och anslutit elen. Undra vad de gjorde av vårt internet som också skulle dras.

För att de skulle kunna ansluta elen till huset var det oerhört viktigt att Hasse hämtade ut denna kabel. Han släppte allt han hade för händer och hämtade kabeln. Som synes är kabeln fortfarande i huset och elen måste således vara ansluten med en annan kabel.

Här är vår tillfälliga byggcentral.

Vi har lagt i en värmekabel som ska hindra vattnet från att frysa.

Den här lampan var den första som blev inkopplad. Vi är nöjda med att elen nu är indragen i huset. Det underlättar vårt arbete. Han från Borlänge energi som skulle återkoppla till mig samma dag angående vårt dagvattenavlopp som de har saboterat har ännu inte hört av sig. Vi pratade den 19 november. I somras blev vi lovade att få papper om att vi fick bygga vår carport över elledningen. Det har inte kommit. Gammal öststat?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar