söndag 12 januari 2014

Grattis snöälskare

Grattis Leika och alla andra snöälskare. Nu är snön och kylan som ni längtat och frågat efter så mycket äntligen här. Vi är glada över att vår förlängningssladd till elen hann undan innan snön och att vi har haft bra byggväder väldigt länge.

Alla fyra nockar ser ut så här i väntan på de sista brädorna.

De har grundats och målats. Här sitter den första på plats. Återigen en detalj som inte syns särskilt mycket.

Polkagristejpen är bra till fler saker än att tejpa gipsskiveskarvar med. Här har jag lagat min jacka. Här får ett överbleck sina silikonduttar. Det gäller att vara noga med smådetaljer som annars kan ställa till elände om många, många år.

Denna något suddiga bild får illustrera hur långväggen (ca16m) såg ut för någon dag sedan.

Så här ser den ut nu. Överblecken på plats och nästintill färdigpanelat. Vi har bara den sista snutten högst upp. För att få dit den måste vi längssåga ca 3,5 panelbrädor. 

Under arbetets gång mättes det fel. Själva bredden på uttaget för överblecket är korrekt men på fel ställe på panelbrädan. Bara att ta ner, ta ny, göra om och göra rätt.

Under sommaren ligger vi ibland och kikar på moln. Vi fantiserar och berättar vad vi ser. Här är en fläck på golvet som liknar ett moln som liknar...?

Under dagen salades det en del, fler överbleck kom på plats och några foderdelar hittade rätt. Vi avslutade kvällen med att plocka ner ställningen vid denna gavel. Till vänster är det blivande gästrummet. Snart, snart mamma och ni andra står det klart och bara väntar på er. Välkomna! Till höger blir det vardagsrum för ungdomarna. 
       Vi har ganska kallt nu. Många minusgrader ute. Huset håller sig fortfarande frostfritt på egen hand. Det tycker jag är imponerande med tanke på att taket är helt oisolerat.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar