torsdag 29 maj 2014

Badrumsregling del 1

Jag hittade en kul bild från mUllvadarna. Här har vi honom, ullblåsaren i taket.
 
Grundgrävarna har varit här och ägnat sig åt lite backjobb. De hade otur när plattan gjöts. En helikopter havererade och de fick störta iväg och hyra en. Detta medförde att vi har fått lite oönskat fall på grunden. Nu är den flytspacklad lite här och där. Skönt för det underlättar den dagen vi skall lägga in golvet.
 
Här förbereds borren. Vi vill INTE punktera en vattenledning till golvvärmen när vi sätter fast syllen till badrumsväggarna. Därför markerar Hasse nogsamt hur långt han vågar borra. Fiskarheden säger att vi kan borra 3 cm, vi håller oss under 3 cm för att verkligen vara på den säkra sidan.
 
Här kommer första syllen på plats.
 
Leika sitter fast i Vidars gamla körtöm och kan välja om hon vill vara inne eller ute. Här ligger hon i tvättstugan.
 
Här diskuterar vi hörn. Vi vill ha riktigt stabila och stadiga hörn till badrummet. Det är inte kul att få sprickor i våtrumsskiktet.
 
Vi valde att inte följa arkitektens ritning till punkt och pricka. Han ville att vi skulle sätt dörren precis på mitten. Hade vi gjort det då skulle den krocka med gästrumsdörren. Mindre bra tycker vi som ska bo i huset. Detta fick till följd att vi började fundera på hur stor plats en toastol tar. Vi gick och mätte på en befintlig toalett och flyttade dörren så att den går att öppna helt utan att man går rakt in i toastolen. Det är mycket att fundera på när man bygger hus. Eller som Hasse brukar säga: "Det är mycket på ett spett."
 
Här har det kommit lite mer syll på plats. Vi kom ihåg att lägga plast under. Tanken är att det kan komma fukt i grunden, då vill man inte ha in den i väggarna och få ett mögelangrepp. Bättre då att hindra fukten med plast.
 
Här har taket fått en till omgång med spikregel. Vi skall ha liggande panel i taket och därför måste vi glesa en varv till.
 
Nu är det syll runt hela badrummet.
 
Byggkaffet är på gång. Leika övervakar.
 
Nygräddade kanelbullar á la IKEA. Vi bunkrar upp med deras ogräddade bullar och sveper in dem i ugnen. Himla smidigt. Jag brukar annars baka själv men det är lite mycket nu...
 
Under byggets gång har vi fått två olika sorters tejp att tejpa skarvarna med. Jag har hela tiden varit lite skeptisk mot den här blåvita varianten. Det är inte kul att få rätt alla gånger. Här har den släppt.
 
Här syns det bättre. Det är samma ställe med en annan vinkel.
 
Polkagristejpen har hållt mycket bättre. Men den är inte kul att jobba med då den klistrar till sig överallt. Det gäller att ha en speciell teknik. I ärlighetens namn skall erkännas att även polkagristejpen har glidit iväg men inte lika mycket som den blåvita. Vi tänker förstärka med extra reglar. Som vanligt bygger vi hus som Sträng skulle ha gjort, hängslen och livrem...
 
Här har vi ett stadigt hörn till badrummet.
 
Här diskuterar vi hur nästa hörn skall byggas. Det är ofta vi gör så här när vi inte vet hur det skall göras. Vi provar olika sätt och diskuterar. Sedan väljer vi det som verkar vara bäst.
 
Här har vi badrummet färdigreglat. Detta är badrummet som ungdomarna kommer att använda med andra ord är det badrumsregling del 1.
 
Här har vi märkt ut vårat badrum. Längst bort i hörnet. Det till vänster i bild blir vår garderob.
 
Här blir väggen mellan klädkammare, sovrum och vardagsrum.
 
Här sätts en del av den första syllen fast.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar