söndag 18 maj 2014

Hammarband

Idag tränade Leika på att inte gå ut fast det var öppet. Hon är lik sin matte då hon inte uppskattar värme/hetta vilket gjorde övningen enkel, utomhus var det mer än varmt. Ganska snart letade hon upp en plats på den kalla betongen, sträckte ut sig och sov.
 
I min värld är detta en ganska tjock och knubbig planka. Faktiskt lite söt. I byggsvängen är detta en 45x70 den får alltså namn efter sina mått. Tur att inte jag får det.
 
Nu har vi petat upp den knubbiga plankan i taket och vips är det ett hammarband. Det är på den vi kommer att regla upp reglarna till väggarna. Sedan blir det spånskiva och gipsskiva på båda sidor och isolering i mitten.
 
Här har vi förberett väggen som kommer att skilja av undomarnas respektive rum mot badrum och vardagsrum. Det tog ganska lång tid. För oss var det ett nytt moment vilket innebar trial and error precis som vanligt. Vi diskuterade spik respektive skruv samt vilken typ av skruv det skulle vara. Dessutom blev det en skruvshoppingstur.Snart har vi kommit fram till bästa arbetssättet och då löper arbetet på.  Längst till vänster i bild i taket syns förberedelserna för det andra hammarbandet i taket. Golvet är ganska rött på sina ställen. Vi har nämligen slagit märksnöre i taket för att lätt se var spikreglarna ska sitta när de ska upp i taket. Eftersom vi ska ha liggande panel i taket måste vi sätta ett varv till med spikreglar. Dessa behöver dock inte sitta lika tätt som det första varvet vilket borde innebära att det går lite fortare.
 
Vi förberedde även skiljeväggen mellan deras rum. Sedan har vi hunnit med lite småsaker som att tvätta och hänga sju maskiner tvätt. Alla utemöbler som har stått inne i huset är nu utomhus för att ge plats åt mUllvadarna innomhus som kommer på tisdag och blåser ull i taket.
 
 Hasse och jag är ganska trötta, vi har sovit 10-11 timmar per natt under den här helgen.  I morgon ska jag upp innan tuppen för ännu en maratondag i vår huvudstad. Det är dags för universitetet igen.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar