söndag 4 maj 2014

Första busken på plats

Det börjar bli dags att ta itu med ungdomsavdelningen. Vi har röjt undan material för att få plats med byggställningen. Den, byggställningen har för övrigt modifierats en del. Tidigare hade den endast två svängbara hjul nu är alla fyra svängbara vilket förenklar förflyttningarna avsevärt. Dessutom har ställningen kapats 10 cm på höjden för att kunna komma in i ungdomsavdelningen. Ställningen var helt enkelt för hög för dörrhålet.

Några frigolitisar har kommit på plats.

Det var innan vi motvilligt insåg att det osynliga trökjobbet går före det roliga.

Med det menar vi ventilation.

Rör har dragits. Gips har satts på plats och hela härligheten har isolerats.

Jag råkade ramla över en svartvinbärsbuske som ville följa med hem och bo i vår trädgård. Eller, ja, blivande trädgård. Nu är den första busken planterad.

Det är mycket jobb på bygget som inte syns. Här kommer en titt ovanför plasten.

Viktiga ventilationsrör på plats.
 

Vi har fått till alla rör trots att ritningen inte stämde med verkligheten. Skönt att det jobbet nu närmar sig sitt slut.

Några odlingslådor har snickrats ihop. Leika missuppfattade det hela och trodde att det var en ny liggplats.

Vi har reglat upp den sista halvytterväggen

Sotaren är beställd till imorgon. Hasse har förberett så att sotaren ska kunna kika på gipskonstruktionen. Vi hoppas på ett ok. Då ropar vi av lösullen till taket och jobbar på som bara den för att hinna klart allt plastande i taket innan ullen kommer. Annars blir det jobbigt.

Nu är isoleringen på plats och gipset ska sättas dit. Sedan kan mittskeppet plastas klart.

Vi har tröttnat på hängrännorna som inte är våra. Nu är de och lite andra takattiraljer packade i Chevan för en returomgång till Fiskarhedenvillan. Vi hoppas på att istället få med oss kassetten till skjutdörrarna hem som vi inte har fått. Skjutdörrarna ska sitta i ingången till ungdomsavdelningen. Själva dörrarna har vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar