söndag 29 juni 2014

Kontrollmätning

Precis när vi skulle till att regla upp köksväggen händer någonting som aldrig någonsin har inträffat. Jag hör mig själv säga:
-Hasse, ska vi inte kontrollmäta avståndet på väggen.
Min magkänsla hade dessvärre rätt. Trots alla minutiösa mätningar stod väggen fel. Jag minns att vi hela tiden pratade om de tre skivorna som skall läggas till på regelmåttet. Varje skiva är 12 mm alltså 36 mm plus  2 mm för att ha lite att vinka på när vi sätter köket. Detta resulterar i 38 mm. Väggen stod således 38 mm för nära köket. Vi fick flytta hela härligheten och börja om . Trösten är att vi inte hade hunnit bygga hela väggen med isolering och 4 skivor. Här är den i alla fall.

Vi satte den första skivan någonsin på en yttervägg. En milstolpe för oss. Sedan hejdade vi oss. Troligtvis orkar inte spånet hålla köksskåpen som skall sitta på vägg. Alltså är det bästa att förstärka väggen innan alla skivor kommer på plats. Vi vet inte exakt hur högt vi måste förstärka då vi inte vet hur skåpens fästanordningar ser ut eller hur högt dessa sitter. Det blir vi varse i morgon när köket anländer 7:00. Tidig revelj med andra ord.

Här blir det entré. Nu med alla pinnar i taket.

Vi pinnade klart även mot tvättstugan.

I dessa glassbyttor kommer spottarna att placeras. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar