söndag 8 juni 2014

Leveranser

Några småställen hann aldrig få grundfärg på sig i höstas. Nu har jag gått runt och grundfärgsduttat högt och lågt på huset. Nästa steg blir att måla några ställen med lager ett i riktig färg. Sedan är det äntligen dags att måla färdigt alla ytor, någonting som jag gärna gör.
 
En liten vovve dök upp på bygget.
 
Den hade med sig en husse och en hel del material till huset.
 
Tänk att den här gula maskinen har lyft hela huset (förutom isoleringen). Visserligen inte på en gång utan lite i taget. När jag tänker rätt på det så har även vi lyft hela huset fast inte på en gång.
 
Tänk vad bra att vi kan öppna hela väggen.
 
Smidigt att få in stora paket när man har en "lastbrygga".
 
Här samarbetar Hasse och Roland finfint. Paketet är över 5 meter långt. Det är en fröjd att se Roland handskas med maskinen. Han har fingertoppskänsla.
 
Vi hade tomt på golvet ett tag i alla fall... Det blev ett fasligt sjå att få hem golvet. Förutom ett bra pris fick vi 2% extra rabatt om vi betalade dagen efter leverans. Jag pratade med banken och det skulle inte vara några problem bara de fick in fakturan i tid. Fakturan kom på fredagen och golvet skulle levereras måndag, senast tisdag. Förfallodagen på fakturan var på onsdagen. Måndagen kom men det gjorde inte golvet. Tisdagen kom men det gjorde inte golvet. Jag försökte ringa leverantören utan framgång. Istället ringde jag banken och bad dem att hålla i pengarna då golvet inte dykt upp ännu. Efter lite telefonsamtal levererades golvet under onsdagens förmiddag. Jag ringde banken och pengarna släpptes på.
 
Här hade vi också en tom yta. Det är skönt att få hem materialet innan semestrarna. Då har vi tillgång till sakerna när vi behöver dem.
 
Leika har hittat en ny skuggplats.
 
Hasse tog bort skivan som har suttit i stället för fönstret i x antal veckor.
 
Även det har levererats fast inte samtidigt som golvet och det andra. Det var oerhört skönt att få dreva, regla, plasta och tejpa klart på insidan.
 
En dag när jag kom hem från jobbet stod det två toastolar utanför huset och väntade tålmodigt på att vi skulle ta hand om dem.
 
Här reglas väggen mellan vårat sovrum och badrummet.
 
Leika och Noah ägnar sig åt lite mys.
 
 
Salning, foder och plåt på plats på utsidan. En syn för gudar.
 
Lite överskottsenergi som kommer ut.
 
Han har kul Noah. Länge har en studsmatta stått högt på önskelistan. Den här studsmattan har Noah fått alldeles gratis genom att svara på en annons. Det behövdes bara en transport. Chevan och mamma=jag ställde upp.
 
Här är badrummet färdigreglat. Vi har gjort det 30cc egentligen räcker det med 45cc, eftersom vi bygger hus á la Sträng eller som Hasse säger: "Overkill." Blir det 30cc eftersom det skall på kakel och vi vill ha det riktigt stadigt.
 
Kanske drömmer panelplankan längst till vänster om en framtid som flygplanspropeller. Tanken är att den skall tjäna som panel i takfoten och har här grundats för att senare bli gråmålad.
 
De sista knutbrädorna har nu fått rätt färg och är redo för uppsättning.
 
Nu har vi satt syll, hammarband och regling för klädkammare och badrum.
 
Samma sak men en annan vinkel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar