torsdag 18 september 2014

Avslutningar och nya moment


Vilken lycka det är att måla klädd i t-shirt och shorts en kväll i september. Nu är ännu en gavel rödmålad. Två gavlar återstår sedan är det bara lite grå detaljer som ska få sin sista strykning. 

Hasse är nu helt klar med all fermacell. Det är också en lycka och ett avslut. 

Samtidigt som vi jobbar med olika avslut påbörjas andra moment. Här har Otto gjort tätskiktet i lilla badrummet. Just nu råder tillträde förbjudet för obehöriga. Det vill säga alla utom Otto. Varför? Vi vill inte få hål på tätskiktet. Våtutrymmena är husets akilleshäl här varken prutar vi eller tar chanser. 

I tvättstugan råder samma regler. Förutom tätskikt har det även gjutits för att ta igenom lite olika rör. Det har varit många turer kring detta och försäkringsbolaget skickade ut en okunnig agent i somras. Han kunde berätta hur det inte fick se ut men inte hur det skulle göras. Han hotade med att huset skulle förlora 600 000 i värde om vi inte gjorde som han sa. Men han kunde inte berätta hur det skulle göras. Efter fler olika telefonsamtal fick vi till slut instruktioner om hur det skulle göras. Ett par veckor senare ändrar han sig. Då säger han en sak till rörmokaren och en annan till oss. Vi får reda på att om rörmokaren gör som agenten har sagt då förlorar huset i värde. Jag fick nog och ringde upp hans chef för att få raka besked om hur det hela skulle gå till. Nu är en klack gjuten efter konstens alla regler och jag begär in offerter från andra försäkringsbolag på villaförsäkringen. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar