tisdag 23 september 2014

Tredje köksleveransen

Det kom en lastbil till bygget. Från Ballingslöv. För tredje gången. Någonting säger mig att chauffören hittar till oss vi det här laget.

I somras kom vårat kök. Då var vi förväntansfulla. En tid senare kom nästa leverans från Ballingslöv. Den gången var det komplettering av ett hörnskåp. Vid den första leveransen fick vi ett feltillverkat hörnskåp, Sedan kom "snickarna" och förstörde större delen av köket när de skulle försöka att montera upp köket för andra gången. Nu kom alltså den tredje leveransen av köket. Denna gång med nya stommar, ny bänkskiva och ny diskho. Den här gången var vi inte förväntansfulla utan konstaterade bara att nu kommer köket, igen...

Det är ett antal tåtar med el som skall in i elcentralen.

Det var ingen lätt match att få in alla igenom hålet. Först i spånskivan och sedan i gipsskivan.

Just  nu är det en specialupphängning á la Hasse. Han kunde inte sätta tillbaka elcentralen mot väggen eftersom jag behöver komma åt med spacklet.

Det har jag gjort. Spacklat alltså. Nu ska det torka, slipas, spacklas, slipas osv.

Köket förbereds för diskmaskin. Här är våtskiktet på plats.

Det stora badrummet är klart för kakling.

Här har vi planerat kakling av vägg. Det var inte helt enkelt att komma på hur mosaiken skulle få vara med och leka. Nu tror vi att vi har löst det.

Tvättstugegolvet har fått ett gäng klinkers på sig. Finfina plattor från Italien. Vi köpte detta för tre år sedan på Blocket. Det kostade oss 500 kronor, ett riktigt kap. Då hade vi ännu inte fått bygglovet godkänt utan stred fortfarande mot byggnadsnämnden. 

På utsidan är det färdigmålat med rödfärg. Dessutom har alla knutbrädor och foder kommit på plats.

Det börjar bli dags att sätta upp hästskon ovanför entrén.

Det är fint nu när fodren är på plats. Detta är altandörrarna till vårat sovrum.

Detta är mitt favoritfönster. Det är ett av de minsta fönstren och dessutom går det inte att öppna. Ett litet och oansenligt fönster ändå är det mitt favoritfönster. Varför? Ingen aning.

Lilla badrumsfönstret har också fått foder.

Likaså vardagsrummet. Här kan man dessutom se rakt igenom huset.

I köket växer taket fram. 



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar