lördag 13 september 2014

Vad menas med att bo?



Under tiden vi har byggt på huset har vi kommit i kontakt med många olika människor. Flera av dem har delat med sig av egna erfarenheter med olika byggnadsnämnder i olika delar av vårt avlånga land. Ett par ville bygga ett hus på landet. De som bodde i området var positiva till  iden och paret erbjöds olika tomtalternativ. De fick avslag hos byggnadsnämnden som ansåg att huset inte passade in i omgivningen. Paret tog med sin arkitekt ut till tomten och tillsammans såg de ut ett av husen. Arkitekten ritade av det och ordnade planlösningen efter parets behov och önskemål. Det blev ett nytt avslag med samma motivering. Nämnden upplystes då om att det redan fanns ett sådant hus i området. Detta ändrade inte nämndens beslut. Paret begav sig till grannkommunen där huset uppfördes istället. Den första kommunen förlorade många sköna skattekronor tack vare byggnadsnämnden. Ett annat par fick flytta in sitt bohag i sitt nybyggda hus, de fick sova där men tilläts inte att bo där. När bor man? 

Listan med historier kan göras lång och jag ska inte trötta ut rr med dem idag. Nu har inte bilden något direkt samröre med denna text. Dessa glada grisar träffade vi på under en utflykt idag. Noah och jag passade på att ta en biltur då Hasse jobbade. Min ork är ännu inte på topp efter den elaka förkylningen och därför valde vi en utflykt framför en heldag på bygget. 

Takfoten på entrésidan är fortfarande halvöppen. 

Det blev ändring på det under kvällen när Hasse var tillbaka från jobbet. Vi hoppade i arbetskläderna och jobbade på ett par timmar. 

Ett hörn innan. 

Ett färdigt hörn. Även den korta långsidan är nu påbörjad. 

Byggsågens fjädrar är utslitna. Nu är nya inköpta och skall få komma på plats. 

Så här ser badrumstaket ut dagtid när stjärnhimlen är släckt. Det syns inte var stjärnorna sitter. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar