måndag 22 december 2014

Kök

Nu är de sista täckskivorna, listerna och golvsocklarna på plats i köket.

Det är härligt nu när köksöns täckskiva är på plats. Skönt med slutfinishen.

I alla tre hörn sitter ett karusellskåp.

Mellan sockel och golvet sitter en extra list som förhindrar eventuell vätska från att komma in under sockeln.

Här är det tredje karusellskåpet. Vid första köksleveransen förundrade sig chauffören över att vi skulle ha tre karuseller. Så många hade han aldrig tidigare levererat till ett kök.

På var sida om spisen/ ugnen är det två smala skåp.

Där kan man förvara kryddor, salt, olja och vinäger. Dessa skåp skyddas från ugnsvärmen med täckskivor vilket gör förvaringen av kryddor närmast idealiskt. Dessutom är de nära till hands vid matlagning.

I detta skåp finns en assistentlyft. Himla smidigt. Detta gör att assistenten ofta får tjänstgöra sin tyngd till trots.

Diskmaskinen är nu befriad från sin skyddsplast.

Köket blev inte som jag hade tänkt mig. Det blev mycket, mycket bättre. Detta kök är användarvänligt. Vi har nu hunnit använda köket ett par dagar och inte hittat någonting att ändra på. Utan vidare kan man vara ett par stycken som lagar mat eller bakar tillsammans. Storleken är precis lagom, rymligt men inte för stort. Vitvarorna samarbetar perfekt med oss. Vi är mer än nöjda med detta kök. Vårt enda problem är att vi ännu inte förstår att detta är på riktigt. Nu kommer vi att ha bygguppehåll ett tag. I år ska julen firas ordentligt.  Dessutom tänkte vi vila och göra onyttiga saker. Till alla er tappra läsare önskar jag en riktigt god jul! Ta hand om varandra, vila och njut. Det tänker även vi göra.









2 kommentarer:

  1. Hej! Fint kök! Var har ni hittat er assistentlyft?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar köket. Assistentlyften finns hos Ballingslöv precis som resten av köket. Har man en assistent, då är det en god idé att skaffa en lyft. Vi använder assistenten mycket mer nu då den är lättillgänglig.

      Radera