lördag 26 oktober 2013

Byggsmurfans återkomst

Morgonen började med kapning av ränndal nummer två.
 
Här pågår en dragkamp faktiskt inte bara på lek. Syftet är att få de tomma färghinkarna att lossa. Leika är grym på dragkamp.
 
De tomma färghinkarna ska nu fyllas med skräp och sedan forslas till Fågelmyra.
 
Byggsmurfan har återkommit. Dock är hon svår att känna igen. I somras var hon blond och blåklädd därav sitt smeknamn. Nu mörkhårig och svartklädd. Jag fick reda på att det finns onda smurfar som är svarta. Hon hör absolut inte till dem!
 
Här har de läktat ett tag. Som vanligt kom mörkret och därför blev det ingen bild på hur långt de kom. Hur som helst är våra byggsmurfar duktiga på att bygga hus!
 
Jag har känt mig som en Guttapärkaböna idag då jag har hoppat runt mellan olika arbetsuppgifter och skött markservice. Det har tvättats, hängts tvätt, lagats mat, bakats, övningskörts, handlats, reglats, isolerats, burits tegel, burits panel, möblerats om och lagts tak all by me :) Alltså är en Guttapärkaböna någon som far omkring och är överallt för de som inte vet.
 
Jag tycker att jag förstår mig riktigt bra på Hasse men det finns saker som jag inte förstår. En är hur han klarar av att sitta som han gör. Mina ben skulle domna bort totalt. Här sitter han och placerar taksmäck som klistat ihop pannor. Jo, vi spikar också. Inget byggfusk här inte, snarare overkill i vanlig ordning.
 
Vår byggräknare har fått några smällar under byggtiden och har lagats med hjälp av taksmäck. Jag ska ha med mig en miniräknare till tentan. Det får nog bli en annan än den här.
 
Lite takvyer.
 
En ränndal.
 
Mer tak.
 
Tak.
 
Tredje och nästsista ränndalen är på g.
 
Takmöte.
 
Utsikt från taket som inte går att återge med min mobilkamera. Min längtan efter en riktig kamera växer sig allt starkare.
 
Inte heller denna bild ger rättvisa åt utsikten.
 
En av solcellslamporna fick komma upp på byggnadsställningen och lysa när Hasse skulle kapa en takpanna. Desperat eller innovativt? Innovativt om ni frågar mig.
 
Dagens sista takbild, jag lovar. Tur att det är en ny dag snart så att jag kan ta nya takbilder...
 
Inne har det målats panel. My har jobbat på bra med sin pensel.
 
Här ligger ett gäng panel och väntar på att bli målade. Det får bli i morgon. Dagen på bygget har fungerat bra. Många gånger brukar jag uppskatta både ensamhet och tystnad. Idag har det varit ljuv musik för mina öron att höra hammarslag, prat och skratt från alla möjliga håll på bygget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar