onsdag 16 juli 2014

En tanke blir verklighet

Vi gipsade klart Noahs rum idag. Eller, ja, inte riktigt. Ett hörn har vi sparat. In till ungdomsavdelningen kommer det att vara en skjutdörr. Riktigt hur den skall monteras och sättas på plats har vi inte klart för oss ännu. Därför väntar vi med att göra klart sista hörnet tills vi har satt skjutdörren på plats.

Dessa hyllor är oerhört bra att ha. De sväljer massor av verktyg och material. Ända sedan huset blev låsbart har de fått tjänstgöra i det blivande köket. Tänk innan huset var låsbart då började vi varje arbetspass med att plocka fram allt och frakta det till bygget. Det är helt klart mycket enklare nu med den biten. Hyllorna står nu i vägen då större delen av köket har kommit på plats. 


Tänk om man kunde placera dem så här i hallen istället? Det vore smidigt.

Hmm, fast väggen ser ut så här. 

I med isolering.

På med spån. 

¨
Tanken blev verklighet! Nu är inte hyllorna i vägen längre och mellanväggen är i det närmaste klar.

Hörnen på mellanväggen mellan köket och hallen är sårbar. Troligtvis kommer de att få stryk både av matkassar, dammsugare, väskor och annat som oförhappandes dunsar in i den. För att undvika fula skador har vi satt upp ett stålhörn. Över detta skall det sedan spacklas och tapetseras. Sedan kommer vi att ha starka hörn som klarar lite stryk.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar