fredag 11 juli 2014

Leika simmar

Leikas dag började med bad. Det är snart fem år sedan vi träffades första gången. Då var hon en missförstådd och strykrädd schäfer. Leika hade aldrig gått lös, aldrig badat och inte lärt sig några kommandon förutom sitt. Tack och lov lämnades hon tillbaka till uppfödaren som granskade oss med lupp innan han lämnade ifrån sig henne. Han ville inte att hon skulle bli någon vandringspokal, en klok och ansvarsfull uppfödare helt i min smak.

Första gången som hon badade hade Hasse henne kopplad. Hon var mycket misstänksam mot idén att gå ner i vattnet. Tveksamt följde hon efter sin nya husse. Efter ett tag dök Hasse ner för att blöta hela kroppen. Då fick Leika nog. Hon bet tag i kopplet med tänderna och drog i det för allt vad hon var värd. Inte förrän husse och hon stod på torra land var hon nöjd. Leika har efter detta visat intresse för att bad men absolut inte simning. Hon brukar stanna precis där det blir djupt och sedan vada tillbaka till strandkanten. Tills idag. Här simmar hon helt frivilligt! Hon var som ett litet barn, hon testade flera vändor och hela tiden sökte hon ögonkontakt med oss: "Titta på mig! Ser ni jag kan! Titta en gång till. Kolla vad jag är duktig!"

Hon fick hållas tills tröttheten kom smygande. Då petade vi in henne i bilen och åkte till bygget. Detta är trots allt en byggblogg och inte en hundblogg. Alltså tillbaka till ordningen!

Förra året när det var hett precis som det har varit en period nu sökte vi skugga. Då sökte vi skugga av alla isoleringsbalarna och satt på syllen. Till bord lade Hasse ihop några brädstumpar. Nu är det lite mer ståndsmässigt. Vi sitter i riktiga stolar och har ett riktigt bord självklart i skuggan.

Till skillnad från byggnadsnämnden i Borlänge tycker vi att husets väggar skall sitta fast i husplattan. Här har Hasse naglat fast den sista bärande innerväggen som skiljer hallen från Noahs rum.

Värmefördelarskåpet snickrades på plats och isolering petades dit.

Lite gips kom på plats i Noahs rum.

Lite spånskivor kom på plats i Noahs rum.

Köket blev färdigslipat och målat. Vi har enormt trångt på bygget nu och vill därför få köket på plats för att kunna ta ut svängarna bättre.

För att tillfredsställa försäkringsbolagets krav i kök har här en gjutform byggts upp. 

Här har ett fall skapats. Nu skall detta stelna över natten för att sedan gummeras. Skulle en packning under diskbänken börja läcka kommer vattnet att droppa ner i brunnen istället för att göra en vattenskada i golvet och väggen. 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar