onsdag 9 juli 2014

Ett lärorikt år

Nu i dagarna är det ett år sedan huset levererades och vi startade vårat hobbyprojekt. Det har varit ett roligt, inspirerande, intressant, slitigt, jobbigt och intressant år. Om jag skulle sammanfatta med ett enda ord skulle det bli lärorikt. Vi har lärt oss oerhört mycket, inte bara om hur man bygger ett hus utan även hur svenska myndigheter fungerar en kunskap som inte har varit alltigenom positiv och uppbygglig. Vi har lärt oss mycket om oss själva och om varandra. Precis som för ett år sedan är det hett, hett, hett. Tack och lov är det inte lika varmt i huset som utomhus. Här på bilden har vi ställt upp fönstret på absolut max. Under en paus idag förundrades vi över hur mycket hetare vi hade det för ett år sedan och hur pigga vi var då. 

Vi provade om det gick att sätta upp en dörr innan vi skivade klart Mys rum.

Den passade bra och gick även att stänga. 

Väggen mellan badrummet och Mys rum isolerades innan skivorna kom på plats. 

Nu är rummet färdigskivat och klart för att spacklas. Då är det bara att skiva upp resten av huset.

Väggen mellan Mys och Noahs rum isolerades.

Det är ganska trångt på bygget just nu. För att få lite mer svängrum vill vi sätta upp köket., just nu står alla skåp i vardagsrummet och tar plats. Innan skåpen sätts på plats vill vi måla väggarna ovanför överskåpen då det är enklare att göra innan de sitter på plats. Därför är det nu spacklat en första vända.

Skomsarbys Gertrud flyttade hemifrån idag. Jag tror att hon kommer till ett bra hem med mycket kärlek, mat och sällskap.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar