lördag 30 november 2013

Skomumsaren Leika

Min vapendragare Gun har mer muskler än hjärna. Hon tappade dessutom en skruv tidigare i veckan vilket inte direkt gjorde saken bättre, snarare tvärtom. Idag fick hon en ny som vi hade beställt åt henne. Det var en ganska liten och mycket tung skruv.
 
Nu är hon åter fit for fight. Det var härligt att kunna fortsätta regling tillsammans med henne. Hon har fungerat klockrent hela dagen. Tack för det! De nya spikarna är helt rätt för henne och det har varit en fröjd att lyssna på hennes karakteristiska ljud. Jag har alltså sprungit mellan lite idag. Det blev regling, isolering, plock och plåtarbete för mig idag.
 
Här är vindbrädan innan vipp.
 
Nu är den färdigvippad. Hasse ägnade sig åt vipperiet idag och har endast en vipp kvar. Vi kommer att såga till vipparna i underkant men inte ännu. Det kommer ett beslut längre fram på hur vi vill ha det exakt. Först tänker vi sova flera nätter och fundera klart innan vi sågar av vipparna.
 
Leika har snott åt sig en ny pinne från oss idag. Bättre att hon ägnar sig åt pinnar än skor. Just nu kallar vi henne för skomumsaren. Tidigare i veckan åt hon upp delar av Hasses mammas sko. Inte bra. Tack och lov är Leika fortfarande välkommen dit som daghund. Förgäves försöker vi få henne att tugga på tuggben. Vi köper hem, hon tar emot dem och gömmer dem?! Träpinnar däremot, det är hennes melodi.
 
Om man har bra ögon syns skillnaden på den färdigvippade gaveln till höger och den ovippade till vänster. Det var skönt att inte behöva vandra på det isiga taket idag. Vi var oerhört nöjda med att vi tidigare i veckan lade dit de sista nockpannorna. Hasse sa tidigare att när taket är klart ska vi vara lediga en hel vecka. Nej, vi har inte tagit helt ledigt från bygget men lite halvlediga har vi varit. Just idag har det varit en skön dag på bygget. Vädret har varit snällt, återigen en solig dag med lagom mycket vind. Kinderna hettar skönt på kvällen när vi sitter och njuter av tillvaron med levande ljus inomhus nöjda med dagsverket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar