måndag 2 september 2013

Hembesök av banken

Nyckelfärdigt hus? Nej, men huset är färdigt för nyckel. Det är en speciell känsla att sticka in nyckeln och vrida om.

Tomt! Äntligen! Idag tog jag de sista panelplankorna ur paketet. Vissa sitter på plats, andra är målade och väntar på att komma på plats. De övriga är grundmålade och ligger på tork i väntan på riktig färg.

Jag gillar hösten, särskilt september. Det blev en liten tripp ner till fruktträdgården idag för lite äppelplockning. Skördetider är härliga tider.
 
Nu är all gips nertill på plats. En härlig känsla att sätta sista skruven!
 
Visst ser det ut som om gavelspetsen nästan är klar. Dock glömde någon att isolera bakom. I morgon blir det gör om gör rätt. Sedan återstår det endast en gavelspets som ska gipsas.
 
Leika ska snart löpa. Då blir hon partiellt döv. Hon hör bara det hon vill höra. Ord som mat och promenad fungerar hur bra som helst. Krav som kom hit, sitt eller ligg fungerar plötsligt mycket sämre. Flera gånger försökte hon gå egna promenader idag vilket resulterade i kopplad hund. Banken kom på besök idag. De vill se att vi använder byggkreditivet till att bygga hus och att bygget följer planen. Det är inte så lyckat om huset är halvfärdigt och pengarna är slut. När vi skulle ansöka om byggkreditiv vände vi oss först till den bank som samarbetar med Fiskarhedenvillan. Vi trodde i vår enfald att de skulle vara positivt inställda till projektet. Icke sa nicke. De trodde inte att vi skulle klara av att bygga hus och var inte ens villig att kika på tomten. Då vände vi oss till två andra banker som var mer positivt inställda. Valet av samarbetspartner föll på Handelsbanken för att det kändes rätt. Med dem har vi kunnat hålla en bra dialog. De har hela tiden visat ett stort intresse för vårt projekt och att de kommer på besök är toppen. Det får oss att uppleva dem som seriösa.
 
 Leika måste hela tiden hållas lite kort. Hon är ett alfaämne och försöker ständigt klättra på rangskalan utan större framgång. När det kommer besök talar vi alltid om för henne att vi har koll, annars mottas inte besökarna med större värme från hennes sida. Jag är glad att jag inte är en ovälkommen gäst när hon kommer mot mig. Vid bankbesökets entré talade jag i vanlig ordning om för henne att läget var under kontroll. Hon låg i den öppna skuffen och glodde på dem. Efter ett tag hade bankbesöket sett det de ville se och närmade sig sin bil. Plötsligt ger Leika ifrån sig ett rejält skall och en djup morrning när de passerar. Bankbesökarna hoppade till av rädsla och jag röt till åt Leika som genast tystnade. Plötsligt kändes det väldigt skönt att hon satt kopplad.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar