lördag 21 september 2013

Milstolpar

Vi har en eon av tid kvar innan huset är klart. Idag gör det inte så mycket för fortfarande har vi så kul när vi bygger. Det är avslappnande och skönt att hoppa i snickarkläderna och jobba med kroppen. Framförallt är det skönt att utföra ett jobb som både syns och finns kvar. Bilden föreställer de sista omålade panelbitarna. Jag kan med stolthet avslöja att det nu inte finns en enda omålad panelbit kvar. Alla panelbitar är nu grundmålade.En milstolpe är nu nådd. Det är lite svårt att avgöra hur många till som ska vara röda respektive grå. Därför avvaktar jag åtgången innan jag fortsätter att måla röda.
 
Isoleringen är påbörjad på allvar. Återigen en milstolpe som är nådd. Personligen gillar jag att isolera. Det påminner om att panela som också är oerhört kul.
 
Det ska isoleras i tre lager. Först ett lager med 170. Sedan sätts en 45x45 regel som syns på bilden. Därefter sätts isolering som är 45. Den ställs direkt på syllisoleringen och kommer då att gå omlott om 170 isoleringen. Därefter sätts nys 45x45 reglar i våg och 45 isolering läggs där. Sedan är det färdigisolerat. Ovanpå det kommer plast. På plasten sätts spånskivor och utanpå dessa blir det gipsskivor. Efter det är det klart för spackling och målning eller tapetsering. Alltså är vi nästan klara med väggarna, eller kanske inte...
 
Oj, vad är nu det här? Har ni fest eller...?
 
Ja! Vi måste vara lite sociala också. Det går inte att vara helt egocentriska och bara grotta ner sig i att bygga hus. Tack och lov finns det några galna människor i vår närhet som kommer och delar vår måltid i ett inte ens halvfärdigt hus. Först fick de surströmming.
 
Till huvudrätt blev det grillat. Efter mörkrets och köldens inbrott intogs efterrätten, chokladälskarensdröm, hemma i värmen. Snart, ganska snart, efter några till milstolpar går det att äta en hel middag i huset utan att frysa.
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar