söndag 1 september 2013

Åtta veckor

I morse när vi planerade vad som skulle göras bestämde vi att gavelspetsen skulle isoleras och gipsas klart. Det vi inte var medvetna om var blåsten. Gipsskivorna tar vind och då blir det besvärligt att sätta gips. Väl på plats tänkte vi om  och det fick en paneldag.

Här är dörren till tvättstugen/groventrén. Gissa om Leika kommer att få gå in den här vägen våta, leriga dagar!

Den här plankbiten var med i det första virkespaketet vi öppnade för åtta veckor sedan då vi påbörjade detta projekt. Tänk att vi har hållt på i åtta veckor. Det har varit åtta innehållsrika veckor då vi har lärt oss massor. Vi har ännu inte tröttnat på att bygga. Fortfarande är det roligt. Jag tycker att det bara blir roligare för varje dag. Troligtvis har vi det värsta bakom oss och det var enligt min mening dessa takstolar. Muskelmassan i våra kroppar har ökat, likaså har konditionen och orken ökat. Vikten har minskat och det gör ingenting. Flera gånger har vi konstaterat att bygget är vårat gym. Ett väldigt roligt gym där energin vi använder utmynnar i ett synligt reslutat, ett hus.

Här används den användbara "skräpbiten" till mätning och markering.

Panel.

Hasse fick den jobbiga uppgiften att panela gavelspetsen.

Jag ägnade mig åt den lättare väggen. Innanför den här väggen kommer vårt sovrum och badrum att finnas. Badrummet till höger och sovrummet till vänster.

Entrésidan på lite avstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar