lördag 31 augusti 2013

Första middagen


Vi började dagen med att göra om. Mellan ytterdörren och sidoljuset hade vi lagt mjuk isolering. Det kommer inte att bli bra. Istället togs den bort och hård isolering sattes dit i stället.
 
På plats!
 
Från insidan. Nu har även handtaget kommit på plats.
 
Här pysslar vi med den tvättstugedörren. Först sätter man ramen på plats sedan lyfts dörren på gångjärnen. Det är tre gångjärn som skall passas in. Faktiskt gick det över förväntan. Vi beredde oss på att det skulle blir en del krångel men det gick mycket lätt.
 
Det har satts spikreglar och panel idag. Jag glömde att ta kort på det. Vi har inte jobbat överdrivet mycket med bygget idag. Istället har det gått åt lite tid till att fixa fint och laga mat.
 
Det var nämligen dags för den första middagen i huset. Visserligen i ett inte ens halvfärdigt hus men ändå. Anledningen till festligheterna var celebert besök i form av min mamma. Hon befinner sig på fastlandet ett par dagar på bussresa med medeltida förtecken i glada vänners lag. Till all lycka ska hon sova i Falun i natt. Hennes vänner fick klara sig utan henne ett par timmar och vi fick umgås i huset. Hasses föräldrar bjöds också in. Det blev en trevlig tillställning. Vi höll värmen med hjälp av dieselkaminer. Hasse ställde isoleringen i öppningen in till vardagsrummet för att behålla värmen. Våra glaspartier är ännu inte klara och det är fortfarande stora hål i väggen där de kommer att sitta.
 
 
 
 

1 kommentar: