fredag 16 augusti 2013

Härliga ungdomar

Våra ungdomar som är med och bygger detta hem är härliga. Tillsammans med oss bygger de någonting som kommer att stå kvar långt efter att vi är borta. Det är mäktigt. Ja, det har varit lite sura miner när vi inte har haft arbetsuppgifter till dem. Nu när bygget har rullat igång är det lättare att hitta arbetsuppgifter till alla. Igår när jag kom hem var det plötsligt nystädat hemma. Just nu går all tid och kraft åt till bygget. Hemma gör vi bara det mest nödvändiga vilket innebär oerhört nödtorftig städning. Hur kunde det då vara nystädat? Dottern hittade inga vettiga arbetsuppgifter på bygget och storstädade istället hela hemmet utan att någon hade bett henne. Bra initiativ.
 
Här har det byggts tak idag.
 
Här byggs det tak.
 
 


 



Här byggs det mer tak.
 
Ännu mer. Det jag inte förstår är varför de handspikar när vi har en suverän spikpistol. Kan det vara kul att spika för hand? Troligtvis.
 
Här är de uppe i nock och täcker råsponten för natten.
 
När husse pratar om att såga av tassar får hunden Leika någonting jagat i blicken. Vilken tur att det är takstolstassar han avser. Det jag inte förstår det är hur en takstol kan ha tassar. Å andra sidan är det mycket jag inte förstår när det gäller takstolar.
 
Här monteras bastardtakstolen ihop med en vanlig takstol efter konstens alla regler. Eller egentligen efter Ellinors regler, vår konstruktör.
 
My har grundmålat takfoten. Ett ganska otacksamt och kladdigt jobb men viktigt. Jag kom på att det är bra om takfoten målas innan vi panelar då målandet blir lättare än om vi ska måla takfoten efter panelandet. Panelen och takfoten kommer nämligen att få olika färger. Vi får se om det blir bra eller inte. Det går att måla om i värsta fall.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar