torsdag 8 augusti 2013

Nu kommer regnet

Idag var det äntligen dags för musbandet att komma på plats. Här är det My som med van hand sköter skruvdragaren. Vi har god hjälp av både henne och hennes bror Noah med detta bygge. Det är två duktiga ungdomar. En dag kommer vår familj att kunna titta på vårat hus och säga: "Titta det här har vi byggt tillsammans."
 
Nu är musbandet på plats runt hela västra huskroppen. Huset blev plötsligt väldigt feminint med sin lilla kjol.
 
Förutom musbandet ägnade vi tjejer oss åt gipsning och polkagristejpning.
 
Lite mer gipsning.
 
Under tiden hjälptes killarna åt med gaveln.
De reglade upp hela övre delen av gaveln idag. Det kan reta mig när jag står och tittar på vad som har gjorts. Från marken ser det så enkelt ut. I verkligheten är det ett tidsödande jobb. Upp på stegen, mät. Ner från stegen. Mät och såga. Upp på stegen och spika fast. Mät. Ner från stegen osv. De har också ställt takstolen i lod. Duktiga grabbar!
 
Leika fick en fäll under ett av våra "bord" där det var torrt. Vi har haft en enorm tur med vädret under hela byggtiden. Det har knappt kommit något regn alls men nu kommer regnet. Leika är en omplaceringshund. Hon kom till oss för fyra år sedan då hon var lite över ett år gammal. De som hade henne från början var inte särskilt lämpliga som hundägare. Det var en strykrädd hund som kom till oss dessutom hade hon inte fått göra "hundsaker" som att ströva fritt utan koppel, bada, gnaga på ben, söka efter saker eller springa och hämta bollar/pinnar. Idag är det en frimodig dam med mycket motor. Hon är inte strykrädd längre. Den här sommaren med alla besökare har varit nyttig för henne. Vi talar hela tiden om för henne att vi har koll när det kommer någon. Skulle det vara så att vi inte uppmärksammar en besökare innan henne, då ger hon skall och raggen åker upp. Varje gång hon skäller blir jag lika förvånad då hon oftast är tyst. Jag skulle inte vilja vara oinbjuden och träffa på henne.
 
Huset i regn, ett regn som skall fortsätta i morgon. Vi får anpassa jobbet efter det. Skönt att det finns en torr del i huset.
 
 
 
 
 
 
 
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar