torsdag 11 juli 2013

1.Guld 2.Olja 3.Berg

I går slogs jag av tanken:"Tänk om han hittar guld när han borrar i morgon." Sambon föreslog olja men guld är nog bättre för det kladdar inte så mycket. Visserligen skulle vi bli tvugna att avbryta byggandet men fyndigheten borde tillhöra markägaren=oss, eller?

Skämt åsido. Det gick riktigt bra att hitta berg. Efter tre meter stötte borraren på berg. Sedan blev det lite dåligt men vid 5-6 meter var det helt klart berg. Ett helt vanligt svenskt berg utan några spännande fyndigheter som guld eller olja. Syftet var ändå att hitta just vanligt berg för att kunna försörja huset med värme. Vi är mycket nöjda med att berget inte var särskilt långt borta. Nu har vi ett hål på 181 meter.
 
Vår morgon började med omstrukturering av byggmaterial. Det tog sin lilla tid men var nödvändigt och resultatet blev riktigt bra.
 
 
Under tiden som vi slet i den varma solen sökte Leika skugga. Ungdomarna hade det ännu bättre. De fick ledigt från oss och åkte iväg för att bada. Faktum är att det är skönt att arbeta sig riktigt svettig. Det är ljuvligt att på kvällen ställa sig i duschen och sedan kliva in i rena kläder.
Vi fick upp husets mittenvägg. Här har vi entrén och köket.
 
En annan vinkel. Dagens vägg är den längst till vänster. Bergborraren gjorde ett riktigt heldagsverk, plockade ihop sina maskiner och åkte hem. I morgon får vi njuta av tystnaden igen och det ska bli skönt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar