tisdag 9 juli 2013

Rätt husleverantör

Denna morgon började med en långtradare fullastad av takpannor. Den främre delen av bilen var försedd med svarta pannor. De skulle till en villa inne i stan där man får ha svarta tak. Här på landet måste man ha rött tak enligt byggnadsnämnden, fast det har jag tjatat om i ett tidigare inlägg.
 
Takpannorna får ligga på carportens förrådsdel så länge. Till min glädje fick vi även med två pallkragar. De blir perfekta att odla i.
 
Här lossas bilen.
 
Visst är de röda! Precis jag ansökte om och fick beviljat av byggnadsnämnden. De har nog tänkt sig tegelröda pannor men det står ingenting om det i bygglovet.
 
Här står Leika och tittar ut genom den fjärde väggen.
 
Nu finns det fyra väggar på huset i väldigt skiftande längder, precis som det ska vara. Det blev inte mycket byggt idag. Vi började som sagt dagen med att ta emot 17,5 ton taktegel. Sedan åkte vi in till Fiskarheden för att ta reda på hur det gick med lösningen av takåsarna och dryfta några frågor med Herr Faktabanken. Lösningen är i hamn vilket är skönt. Vi, nej, sambon, kommer att få bygga om takstolarna. Exakt hur får vi reda på i morgon. Hitintills är vi nöjda med vårat val av husleverantör. Vi har haft diskussioner med Fiskarhedenvillan i över tre år. De har alltid bemött oss på ett korrekt och bra sätt. Nu när vi äntligen fick göra affär med dem känner vi ett helhjärtat stöd från deras sida. Vissa husleverantörer var väldigt lätta att välja bort. Särskilt en från Norrland som börjar på Ä och säljer sina hus i moduler. Jag ringde en försäljare för att få reda på lite olika prisuppgifter för att kunna jämföra de olika husleverantörerna. Han ville inte ge mig prisuppgifterna då han uppfattade mig som oseriös. Då gick den firman bort. Vi besökte dessutom en husvisning som arrangerades av dem och den visningen gjorde inte att vi ångrade vårt beslut.
 
Tillbaka till vår dag. Det är inte bara husbygget som ska fungera. Livet stannar inte för att vi bygger ett hus. Vi ägnade hela förmiddagen åt olika ärenden. Bland annat var vi och hämtade ut en laser som skall hjälpa oss med mätningar under husbygget. Vid tvåtiden kunde husbygget återupptas och resultatet blev som ni sett på bilderna. Huset har nu fyra väggar. Ingen av dessa väggar sitter fast i grunden. Det blir morgondagens huvudbry.
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Snygg färg på taket!
    Det är en sak jag inte förstår: om DE har gjort fel med takstolarna varför måste NI rätta till det? Vad får ni för ersättning för det?

    SvaraRadera