söndag 14 juli 2013

986 ton

Det kom regn i natt precis som väderappen hade lovat. Jag kan tycka att det är lite skönt då odlingarna och kantarellerna i skogen behöver regn. Vi hade täckt över materialet minutiöst i går, därför somnade jag bara om när det regnade som värst i natt och jag vaknade till. Arbetsdagen började med att vi tog varsin skrapa och skrapade bort vattnet från plattan.
 


Här sätts äntligen den ena delen av den vrånga inneväggen fast.

Nu är den bärande innerväggen på plats.

Den genialiska skottkärran är här nästan färdigpackad. Det är praktiskt att transportera alla verktyg till och från bygget varje dag. Under natten står den inlåst i den larmade verkstaden ett stenkast från vår nuvarande bostad. Bättre kan det knappast bli.
 
Även denna dag har besökarna avlöst varandra. Snart borde ledet av nyfikna tunna ut så att vi får mer tid till att bygga. Det är oerhört stimulerande och trevligt med besök men det stjäl tid från arbetet. De bästa besöken är de som kommer på kvällen när vi har skiljt av. Den siste besökaren idag var Anders, han som har gjort grundarbetet. Han ville stämma av med oss innan fakturan skickas. Enligt honom har vi kommit långt med bygget vilket var skönt att höra. Hela 986 ton fyllnadsmassa har gått åt till vårt bygge, då är tomten inräknad. Vi valde att göra klart infarten, parkering, gång till huset, förberedelse för altanen och grovplaneringen av tomten på en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar