tisdag 16 juli 2013

90 grader

För ett par dagar sedan berättade Hasse att det en gång fanns en mentalpatient på Säter som uppfann ett gevär som man kunde skjuta runt hörn med. Pipan böjdes helt sonika 90 grader. Uppfinningen fungerade inte. Idag när jag sköt en spik här...
 
...gjorde den en 90 graders sväng och kom ut så här:
 
Vi ägnade inte så många timmar åt bygget idag. Förmiddagen gick bland annat åt till att diskutera takstolar med konstruktören. Den första lösningen är nu reviderad och en bättre är hittad. Vi vet också hur vi ska få huset vattentätt i  väntan på de rätta takstolarna. Den här bärande innerväggen blev till idag. Bakom väggen kommer köket att vara. Hitom väggen blir det en klädkammare och vårat badrum.
 
Här är alla stående reglar framtagna för husets längsta vägg som blir ca 14,5 meter lång.
 
Den väggen kommer alltså att stå till vänster i bild. Planen är att leta upp ett gäng som hjälper oss att tippa upp den. Vår familj kommer inte att orka den på egen hand.
 
Det är svårt att ta någon vettig bild på hela husbygget. Huset kommer att bestå av tre kroppar som sitter ihop. Två är färdiga och den tredje påbörjas i morgon. Hasse har jobbat på bra tillsammans med grodan och flyttat byggmaterialet. På så sätt har han frigjort den tredje huskroppen så att vi har plats att snickra väggar. I dag märkte jag att det börjar minska i vissa av brädhögarna. Vi kan skönja slutet på första byggfasen. Det är riktigt skönt! Träningsvärken har lugnat ner sig och det är också skönt.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar