onsdag 24 juli 2013

En underbar dag

Idag fick vi börja dagen med att öppna nya paket med virke. Det är  alltid lika kul att sprätta upp ett nytt virkespaket. Kanske att en del av dessa plankor kallas för takfotsplanka eller någonting liknande. Vi använde en tillsammans med insektsnät längst ner vid taket.
 
 
Här har vi ett till paket som öppnades idag. Råspontluckor.
 
 
När vi hade öppnat de två virkespaketen, letat på insektsnätet och precis hade klurat ut hur vi skulle gå till väga. Då kom en bil lastad med 1,3 ton isolering. Den lossade vi med muskelkraft. Svetten rann i strida strömmar. Nu har vi en oerhört skön skuggplats. Leika skymtar i nedre högra hörnet.
 
 
I morse vid frukosten nämnde Hasse att det vore väldigt bra om sänksågen kom snart. Den kom när vi hade tagit hand om all isolering och skulle till att såga första råspontluckan. Perfekt timing.
 
 
Här har jag spikat fast första råspontluckan.
 
 
 
Taket ser nu ut så här från insidan.
 
 
Så här långt kom vi idag med råsponten. Det har fungerat bra för oss i den sedvanliga hettan. Vi handspikade råsponten och det var riktigt kul fast det tar längre tid än med spikpistolen. Arbetsdagen avslutades med en liten sväng till stan där vi köpte många tusen spik till spikpistolen. I morgon kör vi på med pistolen. Nu på kvällen har vi badat och njutit i kvällssolen. Det gäller att inte bara jobba. Vi måste även njuta av sommaren.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar