tisdag 23 juli 2013

Gör fel. Gör om. Gör nästan rätt. Gör om.

I den bästa av världar hade vi i fredagsmorse märkt ut var varje takstol skulle vara. Vi hade dessutom skruvat dit vinkeljärn. Nu lever vi inte i den bästa av världar. Vi lever i en takstolskrångelvärld. Detta krångel har kostat oss massor av tid vilket ledde till att vi inte kunde förbereda lyftet som vi hade tänkt oss. Det gick inte heller att skjuta upp lyftet då han som skulle hjälpa oss gick på semester. Därför valde vi att lyfta upp alla takstolar som var korrekta och sätta dem ungefär på rätt ställe. I går ägnades dagen åt att fixa gaveln och rätta till tre takstolar. De hamnade fel.

I morse fick jag agera hjärna och Hasse stod för musklerna. Han mätte ut exakt var varje takstol ska stå i den västliga huskroppen. Jag berättade hela tiden måtten för honom. Det mättes fel. Hasse mätte om. Sedan började vi sätta takstolarna på rätt ställe. När vi kom till den sjätte av elva, då upptäcker Hasse att den bärande innerväggen inte står i lod. Det var bara att lossa takstolarna, väga om väggen och sätta fast den igen. Med jämna mellanrum fick vi hjälpa den glade snickaren att bära ut färdigsnickrade takstolar och hämta nya. Det är som om vi inte har gjort någon nytta alls idag. Trots att det har varit en riktigt usel dag med mycket krångel har vi inte blivit osams en enda gång. Mitt i eländet så trivs vi oerhört bra med att bygga vårt gemensamma hus med våra gemensamma krafter. Vi kommer säkert även i kväll att gå en runda nere vid huset innan läggdags och bara njuta av det blivande hemmet.

Denna takstol skulle sitta ett snäpp till höger.

Här har jag lossat en av alla skruvar för att kunna loda om väggen.

Nu är alla skruvar ur så att väggen kan lodas om.

Jaha, nu blev det två bilder på Leika också fast det inte var meningen. Nåväl, hon har funnit sig i sitt öde som bygghund. Jag tror att hon har ganska sköna dagar. Hon är ute med oss precis hela dagarna och på kvällen är hon mer än trött.
 
I morgon är det en ny dag med nya friska tag.
 

2 kommentarer:

  1. Slit och släp! Vad fantastiskt duktiga ni är!!

    SvaraRadera
  2. Tack Tilla!
    Det är skönt med lite uppmuntran. Just nu känner vi oss som två idioter.

    SvaraRadera