lördag 20 juli 2013

Byggnadsställning

Efter en lång och hård arbetsdag var vår plan att få sovmorgon till åtta. Det gick inte så bra. Halv åtta ringde telefonen och väckte oss. Suck...! Egentligen borde det vara förbjudet att ringa så tidigt en lördagmorgon om det inte gäller liv eller död. Särskilt när vederbörande har jobbat 12 timmar (nej, det tog inte så lång tid att få på takstolarna, vi snickrade under förmiddagen) i sträck utan någon riktig paus. Ja, vi blev griniga men det har gått över nu! Det var bara att sparka igång dagen som inte blev så väldigt produktiv vad det gäller själva bygget.

 
Bakom Leika till vänster i bild syns gröna rör. Dessa rör är ganska tunga. I alla fall när de skall bäras en bit i tryckande värme och det skulle de.
 
Rören byggs nämligen ihop och simsalabim, blir en byggnadsställning. Det vanliga livet fortsätter trots att vi bygger ett hus. Sonen skulle spela fotbollsmatch och hade lovats skjuts. Dessutom behövdes det handlas mat och medicin. Lite spik och skruv inhandlades också till bygget. Dock sattes inte en enda spik i bygget under hela dagen men vi hann som sagt en hel del annat. Nu börjar vi förstå hur huset verkligen kommer att se ut. Hitintills överträffar det våra förväntningar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar