måndag 29 juli 2013

En pillochpetdag

Idag har vi haft en pillochpetdag. Jag har åkt iväg på diverse ärenden. Lite byggsopor har förpassats till tippen. Andra sopor har sorterats. Några takstolar har flyttats. Virke har flyttats.

Vi har beställt färg till huset. Målningen av huset är någonting som jag verkligen ser fram emot. Det är ett sant nöje att måla hus enligt min mening.
 Besöken har avlöst varandra denna dag. Några förstagångsbesökare och några trogna som återkommer med jämna mellanrum. Alla har kommit med glada tillrop vilket gör arbetet lättare och roligare.

 Hasses rygg har blivit uträtad och han fick stränga order om att hålla sig lite stel och lugn ett tag. Vi valde därför att inte köra ett planerat kvällspass. Istället åkte vi runt och kikade på färgsättningar och plåtarbeten på andras hus. Just nu är vi oerhört enkelspåriga, det är bara hus, hus, hus och hus i våra skallar.Trots att vi nu har byggt varje dag i över tre veckor är det fortfarande roligt. Visst, ibland värker våra kroppar av utmattning och vi skiljer av för kvällen. Trots det kan vi inte riktigt slita oss, innan läggdags sitter vi nere vid bygget och filosoferar i stort sett varje kväll.

Här är en hög avsågade spontluckor. Jag planerar att bygga vinterburar till några lyckliga kaniner av dem.
 
Här samlar vi spillvirke. Tänk vad underbart det blir att elda i kaminen.
 
Hasse har låtit bygga sig en plattform.
 
Lite gips satte vi också.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar