onsdag 10 juli 2013

Besöksdag

Idag har det varit en riktig besöksdag. Först ut var Fiskarhedenvillan. De lämnade en påse goda wienerbröd vilket blev väldigt uppskattat. Vi fick en förmiddagsfika för första gången sedan byggstart. Inte dumt.
 
Dessutom lämnade de en hel bunt med ritningar. Här har jag fotat av en ritning av taket. Vi har fått fina ritningar på hur takstolarna ska byggas om. Tack och lov måste inte alla byggas om och det tackar vi för.
 

Ibland blir det fel och då får man göra om. De två småväggarna slogs ihop fel och byggdes om idag. Tur att det var de små och inte den långa väggen som skulle göras om.

Här fästs den första skruven i grunden. Nu sitter alla fem väggar fast i grunden.

Här är skruven fäst.

Leika har funnit sig i sitt öde och leker flisverk. Hon tycker nog att vi är lite kinkiga som inte låter henne bita i de "pinnar" som hon tycker är lämpliga. Vi vill gärna ha virket till huset intakt.

Förutom en hel del besök har denna dag kännetecknats av mätning, justering, mätning, justering, mätning, justering....

mätning, justering, mätning, justering....

mätning, justering, mätning, justering...

Lod är bra när man bygger då raka väggar är att föredra. Det gick med andra ord oerhört mycket tid åt till mätning idag. Flera av dagens besökare konstaterade att vi är mycket mer noga än vanliga byggnadssnickare. Ja, det är vi och ska det i två spikar sätter vi gärna tre i stället. Vi bygger åt oss själva och vill få ett utmärkt resultat. Bygget får gärna ta lite längre tid och bli riktigt bra. Ingen av oss gillar att göra ett halvdant jobb. Omvärlden tycker nog inte att vi har lyckats göra någonting idag. Det gör ingenting för idag har vi träffat massor av trevliga människor och fått en hel del gjort som inte syns.


Sista besöket idag dök upp vid niotiden på kvällen. Precis när vi hade plockat ihop våra verktyg och täckt virket. Vår borrare kom. Huset kommer att värmas upp med bergvärme och då måste någon borra. När grunden gjordes hoppades vi hela tiden att grävaren inte skulle hitta berg. Nu hoppas vi på motsatsen. Det blir spännande i morgon!
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar