måndag 15 juli 2013

Konsten att snickra en vägg


Den här väggen som ligger här ser inte särskilt märkvärdig ut. Det ser inte ut att vara särskilt svårt att snickra ihop den. Dock är det mer jobb och mer tankekraft bakom den än man kan tro.
 
Dessa två reglar är urjackade. Den närmast kameran har en dubbel urjackning och den bortre är enkel. Nu vet inte jag om det kallas så men vi säger så och vet vad vi menar när vi jobbar. Regeln med dubbel urjackning har det för att den ska ha en förstärkning. Man har det ovanför dörrar och fönster. 
 
Här ligger förstärkningen på plats. Närmast kameran är det till en dörr och längre bort är det fyra fönster som får sin förstärkning.
 
Eftersom det är två reglar som skall stå bredvid varandra på det här sättet...
 
...gäller det att sätta dit plankbitarna så här innan man spikar fast reglarna i syllen.
 
Nu är väggen rest men ännu ej på plats. Vi kunde inte snickra och resa den rätt då alla dessa rör var i vägen. Det är tvättstugan som kommer att hålla till här. I bakgrunden syns Leika som är på väg ut genom entrédörrens hål.
 
Nu är den ca sju meter långa väggen på plats. Tack för hjälpen med resningen ungdomar! I den kommer det att finnas fyra höga fönster och en dörr. Syllen får vi då såga bort och sätta i ett fönster i taget samt dörren. Detta kommer att bli kökets matplats i framtiden. Troligtvis kommer matplatsen att bli ljus tack vare de stora fönstren.
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar