måndag 8 juli 2013

Globetrottern har anlänt

Sambon upptäckte ett fel på konstruktionsritningen över takstolarna i går på kvällen. Hans heta önskan har hela tiden varit att två av ryggåsarna skall mötas synligt inne i huset. För att detta skulle vara möjligt blev vi tvungna att flytta vår sovrumsvägg 6 decimeter och på så sätt få större sovrum. Tänk vilken uppoffring... Detta i sin tur ledde till att vi förlängde den huskroppen för att inte vardagsrummet skulle bli för litet. Vi beslöt oss för att åka till Fiskarheden på morgonen, visa ritningarna och förklara problemet. Sagt och gjort. Efter frukost åkte vi dit. "Vår" försäljare var inte på plats men en väl insatt kollega tog hand om oss. Problemet dryftades tillsammans med en konstruktör. Sambon fram ett förslag till en lösning. Nu får de klura ett tag och vi hoppas verkligen på en bra lösning.

Under tiden som vi var hos Fiskarhedenvillan anlände globetrottern = spikpistolen. Hurra! Sonen, Noah fick äran att inviga den.
 
Här slås den första spiken med pistolen i. Mycket snabbare och lättare än med en vanlig hammare. Vi kommer att spara mycket tid och ork med detta verktyg.
 
Här är första väggen på väg att lyftas.
 
Första väggen på plats. Den var lite tung med sina nästan 11 meter. Tur att vi är en stark familj!
 
Här är även andra väggen på plats och vips har vi ett hörn. Lägg märke till den blå skottkärran. För tillfället är det sambons stora stolthet. Han har helrenoverat den för att kunna transportera verktyg och annat till och från bygget på ett enkelt sätt. Idag var den redo för premiärturen.
 
Här är den blivande tredje väggen. Den blir ihopspikad i morgon för att sedan resas. Vi får inte sovmorgon i morgon heller då 17,5 ton takpannor levereras vid åtta.
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. 17,5 ton - otroligt! Har aldrig funderat på vad ett tak väger tidigare. Tänk vad lite man vet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst väger det en del och alla pannorna ska inte på husets tak. Vissa kommer att pryda carporten med förråd.

      Radera